De voordelen van taalcursussen.

Het kunnen spreken en schrijven van meerdere talen heeft veel voordelen. We leven tenslotte in een wereld die door het internet een stuk kleiner is geworden. We ontmoeten nieuwe mensen van over de hele wereld en hoewel de meeste wel Engels spreken. Zijn er een hoop mensen die daar minder sterk in zijn. Maar er zijn meerdere redenen waarom het spreken van een andere taal interessant is.

 

Leerzaam.

Op het moment dat je een nieuwe taal leren wilt, is er veel keuze. Er zijn maar liefst 7097 verschillende talen. Niet alle talen liggen voor het oppakken om te leren. Maar de meest gesproken talen zoals Engels, Frans, Spaans, Chinees (Mandarijn) Arabisch en ga zo maar door kan iedereen leren, door middel van een taalcursus. Het leuke van een van deze taalcursussen is, dat je naast de taal ook veel leert over de cultuur van een bepaald land. Wanneer je bijvoorbeeld chinees leren wilt. Dan leer je automatisch ook over Chinese gewoontes en tradities. Je krijgt een goede inkijk in de Chinese cultuur en hoe mensen daar leven en denken.

 

Omdat we vanuit ons eigen perspectief denken, gaan we er vaak vanuit dat alles hetzelfde is. Dit is niet het geval. In andere landen en andere culturen denken mensen vaak heel anders over veel dingen. Door het leren van een nieuw taal, kun je dit zelf ervaren. Naast de gebruiken en tradities. Leer je ook over de geschiedenis van een land, en dan met name hoe de taal is ontstaan en door de jaren ontwikkeld is. Het leren van een nieuwe taal is erg verrijkend en leerzaam.

 

Ontmoet mensen.

Een ander leuk element van een taalcursus, is dat je nieuwe mensen ontmoet. Of je nou klassikaal, of online een van de taalcursussen volgt. Je gaat je taal oefenen. Dit doe je natuurlijk bij je vrienden, maar nog beter bij mensen uit het land waarvan je de taal leert. Ben je Spaans aan het leren? Dan kun je in Nederland je lol op want er zijn veel Spaans sprekende mensen in Nederland. Daarnaast is het de 2e wereldtaal en dus een slimme keuze wanneer je naast Engels een andere taal wilt leren.

 

Je kunt oefenen op toeristen, wanneer deze je op straat aanspreken om de weg te vragen. Maar je kunt zelf ook actief opzoek gaan naar mensen. Op het internet kun je je gaan mensen in de verschillende community’s of via een van de vele sociale media kanalen je bij bepaalde groepen aanmelden om daar je taak te oefenen. Daarnaast zijn er tal van verschillende apps, die het oefenen van een nieuwe taal mogelijk maken.

 

Je leert niet alleen een nieuwe taal, maar ontmoet ook mensen van over de hele wereld. Je maakt vrienden en creëert zo nieuwe mogelijkheden. Stel je wil een keer op vakantie naar China, Polen, Of Tahiti? Ik noem maar wat. En je kent daar mensen die je hebt ontmoet door het leren van je taal. Die zullen je ongetwijfeld willen ontmoeten wanneer je in de buurt bent. Ook op zakelijk niveau kan het een slimme zet zijn.

 

Zakelijk.

Wanneer je een carrière in het buitenland ambieert, dan is het leren van een nieuwe taal noodzakelijk. Of je bij een bepaald bedrijf aan de slag wilt in jouw vakgebied. Of wanneer je zaken wilt doen met een eigen onderneming. Een taalcursus kan de eerste stap richting je succes zijn. In het buitenland liggen veel kansen voor Nederlanders. Dat komt omdat wij een welvarend land zijn. Met goede ideeën. Veel van deze ideeën vind je niet terug in een ander land. Maar zouden daar wel goed kunnen werken. Om weer China als voorbeeld te nemen. De Chinese economie is de laatste jaren erg flink gegroeid. Er zijn duizenden miljonairs bijgekomen in China. Voor jou liggen hier dus ook kansen. Veel kansen! Maar daarvoor moet je wel eerst Chinees leren.

 

Taalcursussen.

Je kunt het zo gek niet bedenken of de taal die je leren wilt is beschikbaar. De meeste taalcursussen zijn via een thuisstudie te bestellen. Hier vind je een interessant artikel over taalcursussen. Je vind op deze website een overzicht van alle talen met alle mogelijke cursussen bij de verschillende thuisopleiding aanbieders. Wel zo handig wanneer je prijzen en cursussen wilt vergelijken.

Welke taal ga jij leren?